Teokem Oy

Yritysmaailma: Laatua työmaille tuova Teokem kovassa kasvussa.

07.05
Yritysmaailma: Laatua työmaille tuova Teokem kovassa kasvussa.

Joensuulainen jo vuodesta 1982 toiminut työvaatetuksen, jalkineiden, suojaimien sekä teollisuuden kemikaalien asiantuntija Teokem Oy sai uudet omistajat tänä keväänä. Uudet yrittäjät aloittivat heti voimakkaan kehittämisen ja palveluiden parantamisen.Toiminnan lähtökohtana on edelleen kivijalkamyymälän asiantuntevat vinkit ja laadukkaat tuotteet. Myös yrityksen verkkokauppa on lähdössä hyvään nousukiitoon.

Uusi omistuspohja koostuu neljästä osakkaasta, joista toimitusjohtaja Peter Hiltula, myyntijohtaja Kari Pitko ja hallituksen puheenjohtaja Mikko Halme ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa. Yritystoiminnan kehitys alkoi välittömästi ja koronaitkuja ihmettelevät, ”vastavirtaan uivat” uudet yrittäjät ovat palkanneet lisää henkilökuntaa ja avanneet uuden Nummelan kivijalkamyymälän eteläiseen Suomeen huhtikuun alussa. Myös Joensuun toimipisteessä on aloittanut uutta henkilökuntaa ja uusi myymälävastaava tulee tehostamaan toimintaa kesäkuun alussa. Lisäksi Teokem osti keväällä myös ekologisia, kestävän kehityksen mukaisia tuotteita ja palveluja lähinnä julkisiin saniteettitiloihin tarjoavan Saneco Oy:n liiketoiminnan. Saneco tunnetaan muun muassa vedettömistä EcoBug pisuaareista, joihin törmää esimerkiksi ravintoloissa ja huoltoasemilla.

– Parannamme palveluamme, kuuntelemme asiakkaitamme herkällä korvalla ja pyrimme vastaamaan heidän toiveisiinsa. Olemme joustava ja paikallinen toimija, jonka puoleen kannattaa varmasti kääntyä, toimitusjohtaja Peter Hiltula kiteyttää.

Osaava henkilökunta auttaa asiakasta löytämään tarvitsemansa. Kattavasta valikoimasta löytyy sopivia tuotteita kaikenlaisten suomalaisten työmaiden tarpeisiin.

– Työvaatteiden lisäksi laadukkaasta vaatemallistosta löytyy erinomaisia vaihtoehtoja myös yritysten henkilökunnan siistimpään, mutta rennompaan pukeutumiseen. Kesän lähestyessä esimerkiksi laadukkaat hupparit tai t-paidat firman logolla toimivat hyvin myös vapaa-aikanakin, vinkkaa Hiltula.

Hyville tuotteille on kysyntää

Hyvän paikallisen palvelun lisäksi yrittäjät kertovat nähneensä selkeän markkinaraon laatutuotteiden myynnin tehostamisessa myös koko Suomen alueelle.

– Meidän keskeiset tavarantoimittajamme ovat tunnettuja yrityksiä. Vain paras kelpaa, tuotenimet ovat tämän alan tunnettuja ja käyttäjien keskuudessa hyviksi havaittuja brändejä, kuten Dimex, Sievi ja Peltor, toteaa Hiltula.

Ketterä toimija uskoo tulevaisuuteen

Teokem Oy työllistää tällä hetkellä yhteensä seitsemän henkeä Joensuussa ja Nummelassa. Uuden Nummelan myymälän tilat löytyivät loistavalta paikalta. Alueella on runsaasti asiakasvirtaa ja sijainti keskeisellä paikalla Asematien varrella on erinomainen.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on yritystoiminnan laajentaminen ja kolmannen toimipisteen avaaminen kehäkolmosen sisäpuolelle syksyllä. Muita liikepaikkoja kuten Tampere ja Turku on myös kiikarissa. Lisäksi toimintaa on jo jonkin verran Virossa ja tähtäimessä on kipuaminen myös muiden naapurimaiden markkinoille.

– Tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin. Sopivan pienenä ja ketteränä toimijana uskomme vahvasti yrittämisen mahdollisuuksiin nyt ja tulevaisuudessa. Laadukkaita tuotteitamme vaativiinkin työhommiin tarvitaan aina, oli yleistilanne mikä tahansa, Hiltula muistuttaa.

www.teokem.fi

Artikkeli on julkaistu Pohjois-Karjalan Yritysmaailma -lehdessä 2/2021.
Linkki alkuperäiseen uutiseen